Isı Yalıtım Türleri

ISI YALITIM ÇEŞİTLERİ
Isı Yalıtım Çeşitleri her alanın farklı gereksinimleri olduğu mantığından hareketle ortaya çıkan farklı ısı yalıtım çeşitleri hakkında bilgileri paylaştığımız sayfamızdır.Isı yalıtım çeşitleri, kullanılan malzemenin türüne ve uygulama şekline göre sınıflara ayrılmaktadır. Başlıca sınıflar;

Cephe Yalıtımı
Zemin Yalıtımı
Çatı Yalıtımı
Kapı, Pencere Yalıtımı
Şeklinde ayrışmaktadır. örneğin cephe yalıtımı kendi içerisinde pek çok çeşide ayrılırken, çatı uygulamalarında da pek çok ısı yalıtım çeşitleri kullanılabilmesi mümkün olmaktadır. Bizim bahsettiğimiz çeşitlendirme genel anlamda kullanılan alana bağlı olarak sınıflandırılan ısı yalıtım çeşitleri şeklinde olacaktır.

CEPHE YALITIMI
Binanın dışarıdan veya içeriden, ısı yalıtım materyalleri kullanılarak yalıtılması işlemine cephe yalıtımı denir. Siding ve mantolama başta olmak üzere, bina duvarlarına uygulanan ısı yalıtım çeşitleri cephe yalıtımı grubunda yer almaktadır. Mevcut veriler ışında bu yalıtım faktörünün en az %20 düzeyinde etkili olduğu bilinmektedir. Isı yalıtım çeşitleri içerisinde en önemli klasman kuşkusuz cephe yalıtımı uygulamalarıdır.Cephe yalıtımı binanın içerisinden de gerçekleştirilebilen ısı yalıtım çeşitleri içerisinde yer alır. Ancak bina içinden yapılacak yalıtım hem aynı oranda efektif değildir, hem de alan kaybına yol açması sebebiyle daha az tercih edilir.

ZEMİN YALITIMI
Kimi yapılarda zeminden ısı kaybı yaşanabilmektedir. Örneğin, altında boş daire olan daireler, bir kısmı bina çıkıntısına isabet eden ve altı boş kalan daireler gibi alanlarda zemin yalıtımı uygulaması büyük öneme sahiptir. Hatta bu tip yapılarda tercih edilmesi gereken ısı yalıtım çeşitleri içerisinde birincisi kesinlikle zemin yalıtımıdır. Farklı biçimlerde uygulanabilen zemin yalıtımı, mümkünse, zeminin dışından uygulanmalı ve alttaki betonun dış etkilerden daha az etkilenmesi sağlanmalıdır.

ÇATI YALITIMI
Özellikle müstakil yapılarda ciddi bir problem olan çatıdan ısı kaybı problemi, çatının doğru biçimde yalıtılması ile üstesinden gelinebilecek bir problemdir. Esasında bu bütün yapılar için oldukça önemli ısı yalıtım çeşitleri içerisinde yer alır. Isınan hava yükselme eğilimi gösterir. Eğer çatı yalıtımı uygun bir şekilde yapılmamışsa, yükselen hava bir üstü ısıtarak ilerler ve enerji çatı katından sonra kaybolur. Oysa iyi bir çatı yalıtımı ile, enerjinin kaçması engellenebilir ve normalde daha soğuk üst katlar daha sıcak hale dahi getirilebilir. Bununla birlikte çatı yalıtımı ısının tüm binaya hapsedildiği ısı yalıtım çeşitleri içerisinde yer almaktadır.Isı yalıtım çeşitleri, bu dört ana klasman içerisinde pek çok alt birime ayrılır. Her uygulama onlarca farklı biçimde yapılabilmektedir. Maris İnşaat gerçekleştirdiği ısı yalıtım çeşitleri içerisine tüm efektif teknikleri dahil etmektedir. Yeni nesil yalıtım materyalleri ve kimyasalları kullanılarak elde edilebilecek maksimum verim, farkıyla sizlere sunulmaktadır.

Ortaya çıkan faydaları itibariyle tüm ısı yalıtım çeşitleri oldukça önemli niteliklere sahiptir. Yapılacak en basit ısı yalıtım uygulaması dahi yüksek miktarlarda enerji tasarrufu sağlayabilmekte ve yapıların enerji sınıfını yükseltmektedir. Bu noktada ısı yalıtım çeşitleri ile ilgili bahis içerisinde yeni kanunlar kapsamında ısı yalıtımının büyük öneme sahip olduğunu da belirtmek gerekir. Bundan böyle yapıların bir enerji kimliği olacak ve yapı ruhsatnamesinin iptaline uzanan bir yaptırım alanı söz konusu olacaktır. Bu noktada ısı yalıtım çeşitleri sadece fayda anlamında değil, kanuni zorunluluk olarak da öneme sahip olmaktadır. Maris İnşaat olarak, ısı yalıtım çeşitleri içerisinden sizin için en uygun olanını tespit edip en uygun koşullar ve fiyatlarla uygulayabilmekteyiz. Kanunlara uygun biçimde devlet teşviklerinden de faydalanarak hizmetlerimizden yararlanmanız için bizi hemen arayıp, ısı yalıtım çeşitleri ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Maris İnşaat tüm ısı yalıtım çeşitleri ile hizmetinizdedir.

MANTOLAMA MODELLERİ HAKKINDA BİLGİLER
Günümüz modern binaları için olmazsa olmaz uygulamalar arasında bulunan mantolama çalışmaları, farklı model ve çeşitleriyle değişik ihtiyaçlara cevap veriyor. Maris İnşaat, bina mantolama konusundaki uzmanlığıyla binalar için en uygun mantolama sistemi ve malzemesini seçerek, başarılı uygulamalara imza atıyor. Birçok tamamlanmış projeyle birden fazla referansa sahip bulunan Maris İnşaat, uyguladığı esnek fiyat politikasıyla herkesin bütçesine uygun bina mantolama çalışması yapıyor.

DIŞ CEPHE MANTOLAMA
Maris İnşaat tarafından en çok uygulanan çalışmalardan birisidir. Modern yapılar için zorunluluk arz eden mantolama şeklidir. Bu uygulama sayesinde bina içerisinde ısı muhafaza edilir. Birçok açıdan faydaları söz konusu olan dış cephe mantolama; bina ömrünün uzaması, enerji tüketiminin azalması, iklim değişikliklerinde meydana gelen olumsuzluklar gibi etkileri ortadan kaldırıyor. Bu çalışma için kullanılan malzemeler ise şunlardır: Taşyünü yalıtım malzemeleri, EPS, XPS yalıtım malzemesi sistemleri.

İç Cephe Mantolama ÇalışmasıUygulama mantığı dış cephe mantolamadaki gibidir. Farkı ise, sadece içten yapılmasıdır. Yine ısının muhafaza edilmesi ve iklimsel farklardan dolayı yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırması açısından önemlidir. Kullanılan malzemeler dış cephe için kullanılanlarla aynıdır.

ÇATILAR İÇİN YAPILACAK MANTOLAMA ÇALIŞMASI
Çatılar için yapılacak mantolama çalışması da, bina içerisindeki ısının çatılardan kaçmasını önlemek içindir. Burada kullanılacak malzemenin hafif ve çatıya ek yük getirmeyecek olması önemlidir. Çatı üzerinde yalıtım malzemesine yük bindirecek bir madde kullanacaksa, mantolama şeklini daha sert tercih etmek gerekir. Maris İnşaat, uygulama yapılacak alanın tetkiklerini yaparak, en kaliteli ve uygun malzeme seçimi konusunda verimli bir çalışma yapar.Bunların haricinde mantolama modelleri malzeme seçimine göre de değişiklik gösterir. Malzemeler hakkında şunları ifade edebiliriz.

Taşyünü mantolama: Isı, ses ve akustik düzenleme için kullanılan yalıtım malzemesidir. Yangın yalıtımı için de kullanılır. Çeşitli levhalarla beraber uygulama yapılarak, yalıtımdan iyi bir verim alınması sağlanır.
XPS mantolama: Dış cephe mantolama, iç veya çatı mantolama çalışmasında tercih edilen malzeme arasında yer alır. Yangına karşı dayanıklı, ısı yalıtımı yüksek ve neme karşı oldukça dayanıklı bir yapısı vardır.
EPS mantolama: En dayanıklı malzemelerden birisidir. Ömür boyunca özelliğini yitirmez ve yalıtım performansı düşmez. Bina iç ve dış mantolama uygulamalarında tercih edilir.